In Financiar

Vom aborda in cadrul acestui articol raspunsul la o intrebare pe buzele tuturor atunci cand vine vorba de prestari servicii.

“Daca o firma are clienti numai persoane juridice si le taie facturi si chitante mai trebuie sa tina si aparat de marcat electronic fiscal?”

Operatorii economici care au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale sunt definiti la art. 1 din HG 479/2003 dupa cum urmeaza:
persoanele fizice si juridice, intreprinderile familiale, precum si orice alte entitati, cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, pe teritoriul Romaniei, inclusiv in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie.

Operatorii economici care comercializeaza bunuri/presteaza servicii, EXCLUSIV catre persoane juridice, nu intra sub incidenta prevederilor art. 1 alin. (1) si (2) din OUG nr.28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: fiscalitatea.ro

Recent Posts

Leave a Comment