In Business

Ghidul de infintare SRL 2018
In cazul in care v-ati decis sa intrati in afaceri pasul catre infintarea unui SRL devine unul simplu atunci cand apelezi la o firma specializata. In cadrul acestui articol vom detalia pe scurt procedeele si actele necesare pentru infintarea unei firme.

ACTE necesare pentru infintarea SRL

– rezervare denumire firma;
– act constitutiv;
– decizie asociat unic/ Hotarare AGa;
– dovada sediului social al firmei: act de proprietate, succesiune, contract vanzare- cumparare etc + copie;
– daca sediul va fi pe apartament va trebui sa aveti acordul vecinilor sau al asociatiei de proprietari;
– completare cerere certificat constatator;
– dovada platii taxelor legale;
– anexa contor de cuvinte;

Capitalul social minim este de 200 Ron si va trebui deschis la o banca cu care pe viitor vei lucra. Dovada varsarii sumei va trebui adaugata la dosar ulterior suma poate fi cheltuita in interesul societatii nou create.

Acte aditionale necesare:

– specimenul de semnatura – se acorda gratuit de la Registrul comertului sau contra cost la notar;
– declaratia de asociat unic.

Cat dureaza procedura de infintare SRL?

Solutionarea unui dosar de inregistrare la ONRC a unui SRL/PFA dureaza in jur de 3 zile lucratoare insa la acest timp se poate adauga timpul de redactare acte pentru dosar daca le vei face singur.

Ce este sediul social?
Pe intelesul tuturor sediul social se traduce prin domiciliul firmei tale. Sediul social poate fi stabilit la adresa proprie, la adresa unei rude si poate fi casa, apartament etc.

Ce presupune adaugarea activitatii la terti?
Daca nu vrei ca activitatea sa se desfasuare la sediul social respectiv nu vrei sa deschizi un punct de lucru, atunci va fi nevoie sa autorizzezi activitatea la terti.

WG Expert ContaPLUS va ofera cele mai bune servicii de contabilitate si va oferim cele mai bune sfaturi atunci cand aveti nevoie de serviciile noastre de consultanta. Expertiza contabila la preturi imbatabile alaturi de o echipa pregatita cu o bogata experienta in domeniul contabil financiar.

Recent Posts

Leave a Comment